Geschiedenis

Slagerij van Kemenade op de Emmastraat 62 te Asten werd in juni 1920 opgericht door Pietje van Kemenade. Piet stond toen al bekend om zijn zelfgemaakte vleeswaren. In 1927 werd aan de zijkant van het woonhuis  een nieuwe winkel gebouwd. Aan de achterkant van het huis werd een werkplaats gerealiseerd. Rond 1950 startte Piet met het leveren van vleeswaren aan de lokale horeca.

Wim van Kemenade de zoon van Piet  kwam in de zaak en nam in 1960 het stokje over. Hij zorgde dat de winkel in een nieuw jasje werd gestoken. Tot 1975 was er een slachtplaats aan huis. Hier werden de dieren door Wim en Piet zelf geslacht.  In de slagerij verwerkten zij dit vlees tot de verse vleesproducten en vleeswaren.

Wim richtte in 1980 samen met zijn zoon Hans van Kemenade  de V.O.F. op.  Dit was een reden voor een modernisering van de winkel. In 1984 droeg Wim het stokje volledig over aan Hans. Hans runde toen de zaken zelfstandig.

In 1990 heeft hij gerealiseerd dat de Slagerij naar het centrum van Asten verhuisde. De nieuwe winkel is gelegen aan de Emmastraat 16 in het hart van Asten.

Sinds 1986 heeft Hans het aanbod van slagerij van Kemenade uitgebreid met complete barbeque’s en buffetten. Hans bleek hierin een voorloper te zijn met dit idee. Vele volgden zijn ideeën. Om dit brede aanbod te realiseren besloot Hans om de slagerij uit te breiden met een nieuwe werkplaats, waar hij ook de ruimte had om dit brede aanbod te bereiden.

Zoon Peerke (Peer) kreeg al jong interesse in het slagersvak. Na zijn opleiding en te proeven van het vak bij diverse collega slagerijen heeft hij ingezien dat het ambachtelijke slagersvak hem het meest past. In 2011 treed Peer als 4de generatie toe tot het V.O.F.

De V.O.F. is nog altijd ambachtelijk en koopt zelf de hele varkens en runderen in. In de slagerij worden deze uitgebeend en verwerkt tot uw bestelling.

Graag zien wij u nog jaren in onze winkel waarin wij u bedienen van uw ambachtelijke vleesproducten.