Hoe het allemaal ontstond

1920

Slagerij van Kemenade op de Emmastraat 62 te Asten werd in juni 1920 opgericht door Pietje van Kemenade.

1927

Piet stond toen al bekend om zijn zelfgemaakte vleeswaren. In 1927 werd aan de zijkant van het woonhuis een nieuwe winkel gebouwd. Aan de achterkant van het huis werd een werkplaats gerealiseerd. Rond 1950 startte Piet met het leveren van vleeswaren aan de lokale horeca.

Een stuk knoflook Een teentje knoflook

De zoon van Piet kwam in de zaak

1960

Wim van Kemenade, de zoon van Piet kwam in de zaak en nam in 1960 het stokje over.

1975

Hij zorgde dat de winkel in een nieuw jasje werd gestoken. Tot 1975 was er een slachtplaats aan huis. Hier werden de dieren door Wim en Piet zelf geslacht. In de slagerij verwerkten zij dit vlees tot de verse vleesproducten en vleeswaren.

Een tomaat Kruiden Kruiden

1980

Wim richtte in 1980 samen met zijn zoon Hans van Kemenade de V.O.F. op. Dit was een reden voor een modernisering van de winkel. In 1984 droeg Wim het stokje volledig over aan Hans. Hans runde toen de zaken zelfstandig.

1986

Sinds 1986 heeft Hans het aanbod van slagerij van Kemenade uitgebreid met complete barbeque’s en buffetten. Hans bleek hierin een voorloper te zijn met dit idee. Vele volgden zijn ideeën.

Om dit brede aanbod te realiseren besloot Hans om de slagerij uit te breiden met een nieuwe werkplaats, waar hij ook de ruimte had om dit brede aanbod te bereiden.

Verhuizing naar het centrum van Asten

1990

In 1990 heeft hij gerealiseerd dat de Slagerij naar het centrum van Asten verhuisde. De nieuwe winkel is gelegen aan de Emmastraat 16 in het hart van Asten.

Zoon Peer in aantocht

2011

Zoon Peerke (Peer) kreeg al jong interesse in het slagersvak. Na zijn opleiding en te proeven van het vak bij diverse collega slagerijen heeft hij ingezien dat het ambachtelijke slagersvak hem het meest past. In 2011 treed Peer als 4de generatie toe tot het V.O.F.

De V.O.F. is nog altijd ambachtelijk en koopt zelf de hele varkens en runderen in. In de slagerij worden deze uitgebeend en verwerkt tot uw bestelling.

Een halve tomaat Een champignon partje

2019

Peer heeft de winkel flink aangepakt! De binnenkant is helemaal vernieuwt en klaar om alle klanten dagelijks te helpen.

De verbouwing is niet zomaar iets, dus de winkel is feestelijk heropend!

2020

De Slagerij bestaat 100 jaar! Ondanks dat er de afgelopen eeuw een hoop veranderd is, is Slagerij van Kemenade nog steeds de ambachtelijke slager met dezelfde passie en kwaliteit.