Specialiteiten

Slagerij van kemenade probeert zich te onderscheiden met goede service, vlees en vleesproducten op maat. Wellicht bent u een van onze klanten die meer van een specifieke smaak houd, de smaak van de oude ambacht.


Onze smaak

Er diverse redenen waarom onze producten zo lekker zijn: Het vlees word uitgezocht en gesorteerd naar onze wensen en op de criteria die voor die bepaalde producten van belang zijn. Daarna wordt het vlees zorgvuldig uitgesneden en geproportioneerd. Bij een aantal producten word het vlees klein gemaakt of gemalen. Een goede basis is het halve werk.


Verse ingrediënten

Verder worden er verse ingrediënten, kruiden en specerijen gebruikt. Op het laatst komt de verduurzaming zoals: Koken, Roken, Drogen, Bakken, Stoven, Zouten of meerdere varianten voor hetzelfde product. Als dit op de juiste temperatuur en met de juiste bereidingstijd gebeurd dan zijn de  eindproducten het lekkerst.


Onze specialiteiten

Een aantal van de specialiteiten kunt u direct afhalen een aantal zijn op bestelling naar uw eigen wensen te verkrijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons zodat wij uw wens in specialiteit kunnen vervullen.

Stukjes vlees in een bakje Altijd lekker!

Gourmet en Fondue

Gezellig tafelen met je gasten? Ga eens lekker gourmetten of fonduen. Je gasten kunnen hun eigen vlees en evt. groente bakken in hun eigen pannetje. Het is een leuk tijdverdrijf en niemand staat apart in de keuken.

Meer informatie
een aantal stukken vlees op een plankje Ouderwets lekker

Zult, Balkenbrij en Bloedworst

Zult, balkenbrij en bloedworst ouderwets lekkere najaars- lekkernijen. Vers gemaakt met verse producten uit onze eigen keuken! Kom gerust eens informeren of proberen.

Een pannetje soep op een houten tafel Goed begin van de maaltijd!

Soepen

Onze soepen worden vervaardigd uit verse bouillon. Getrokken met vers uitgezocht rund en/of varkensvlees met eventueel een schenk voor extra smaak. Vers toegevoegde groentes en specerijen zorgen er voor dat er een voedzame, stevige kop soep op tafel komt te staan. Te eten als starter van de maaltijd, als tussendoortje of als maaltijdsoep.

Veel van onze soepen zijn diepgevroren. U kunt deze vinden in onze vriezer. Diverse soorten soep zijn altijd op voorraad in de winkel. Onder andere tomatensoep, goulashsoep, kippensoep, groentesoep en uiensoep. Daarnaast is er een wisselend aanbod van soepen. Ook hebben we in de winkel diverse seizoensoepen, zoals Aspergesoep en Erwtensoep.

een aantal worsten Volgens traditioneel recept

Vleeswaren en Worstmakerij

Van oudsher is slagerij van Kemenade een worstmakersfamilie. We zien dit terug in een breed assortiment aan vleeswaren en worstsoorten. Een goede ham en worst heeft tijd nodig om tot de juiste smaak en consistentie te komen. Doordat wij naast de nieuwe vleeswaren en worsten ook juist de ouderwetse producten blijven maken en blijven promoten kan daar kracht uitgehaald worden. Ook omdat deze producten steeds schaarser worden.

Het vlees en de kruiden/specerijen moet één geheel zijn. Wij gebruiken hiervoor de recepten van vroeger. Daarnaast ontwikkelen wij nieuwe producten met nieuwe smaken. De producten worden bij ons met zorg en ambacht bereidt.  Een goede ham en of worst heeft tijd nodig om tot de juiste smaak en consistentie te komen.

2 salades op broodjes Leuk voor feestjes

Schepsalades

Slagerij van Kemenade heeft eigen gemaakte schepsalades. Eet u graag een belegd broodje of 's avond een toastje bij een feestje, dan zijn de salades uitstek en welkome aanvulling. Ze zijn rijk van smaak en bereid met verse producten, zoals vlees, kip, ei of groentes.